Caritas

Caritas Danmark er Den katolske Kirkes humanitære hjælpeorganisation. Organisationen blev grundlagt i 1947 og er én af Danmarks ældste nødhjælpsorganisationer.

Samarbejde & midler:

Vi arbejder ud fra et kristent menneskesyn uden hensyn til politisk eller religiøst tilhørsforhold eller etnicitet. Vi er en del af det verdensomspændende Caritas-netværk, der samarbejder tæt med folkelige og kirkelige organisationer i over 200 lande og territorier.

Caritas har en årsomsætning på omkring 60 millioner kroner, hvoraf ca. kr. 5-7 mio. er indsamlet. Vores arbejde finansieres gennem indsamling, bidrag fra privatpersoner, virksomheder og fonde i Danmark, bl.a. Danida.

Den kirkelige tilknytning:

Caritas har baggrund i den romersk-katolske kirke i Danmark, som består af ca. 40.000 katolikker fordelt på 40 sogne. Caritas har sognerepræsentanter i alle menigheder og har et tæt samarbejde med landets 22 katolske skoler og Danmarks Unge Katolikker (DUK).

Caritas er en selvstændig juridisk enhed med egne vedtægter. Kun i kirkeretlig henseende er organisationen underlagt Den katolske Kirke. Det betyder, at Caritas er underlagt et værdisæt, som skaber rammerne for udviklings- og nødhjælpsarbejdet.

Både navnet Caritas og vores logo – Flammekorset – har en vigtig betydning i organisationens historie. Begge dele signalerer vores tilhørsforhold til det stærke internationale netværk Caritas Internationalis (CI).

Navnet Caritas betyder kærlighed eller barmhjertighed – en af de tre teologiske dyder. Logoet er flammekorset, som symboliserer næstekærligheden.

Caritas-sognerepræsentant i Sønderborg er …

Joanna Ignacio

Fasteindsamling 2020:

Hjælp før det sidste træ er fældet

Dette er fasteindsamling for Sct. Pauls Kirke i Sønderborg til fordel for Caritas. Jeg håber på jeres støtte til et godt formål.

I Uganda står mange familier lige nu i en desperat situation. Familierne er afhængige af brænde for at kunne få mad på bordet, men træerne i deres område er ved at slippe op. Det har store konsekvenser for både familierne og for klimaet, at træerne forsvinder.

Du kan hjælpe familierne ved at give dem et solcelledrevet mikrokøkken, så de ikke længere behøver at fælde træerne. Dermed gør du en forskel for både klimaet og familierne.

Så langt rækker dit bidrag:

Det koster 250 kr.
at redde to ton træer fra at blive fældet i år og fremover.

Læs mereDonér

1.100 kr.
Indsamlet

37% 3.000 kr.

5
Donationer

70
Dage tilbage

Gør som joanna lupian Ignacio og 9.658 andre – Opret din indsamling i dag!

Overskuddet fra auktionen ved Sct. Pauls kirkes høstfest den 15. september 2019 beløb sig til kr. 5.913.

Pengene gik ubeskåret til årets Caritas-kollekt