Caritas

Den katolske kirke i Sønderborg

Caritas Danmark er Den katolske Kirkes humanitære hjælpeorganisation. Organisationen blev grundlagt i 1947 og er én af Danmarks ældste nødhjælpsorganisationer.

Samarbejde & midler:

Vi arbejder ud fra et kristent menneskesyn uden hensyn til politisk eller religiøst tilhørsforhold eller etnicitet. Vi er en del af det verdensomspændende Caritas-netværk, der samarbejder tæt med folkelige og kirkelige organisationer i over 200 lande og territorier.

Caritas har en årsomsætning på omkring 60 millioner kroner, hvoraf ca. kr. 5-7 mio. er indsamlet. Vores arbejde finansieres gennem indsamling, bidrag fra privatpersoner, virksomheder og fonde i Danmark, bl.a. Danida.

Den kirkelige tilknytning:

Caritas har baggrund i den romersk-katolske kirke i Danmark, som består af ca. 40.000 katolikker fordelt på 40 sogne. Caritas har sognerepræsentanter i alle menigheder og har et tæt samarbejde med landets 22 katolske skoler og Danmarks Unge Katolikker (DUK).

Caritas er en selvstændig juridisk enhed med egne vedtægter. Kun i kirkeretlig henseende er organisationen underlagt Den katolske Kirke. Det betyder, at Caritas er underlagt et værdisæt, som skaber rammerne for udviklings- og nødhjælpsarbejdet.

Både navnet Caritas og vores logo – Flammekorset – har en vigtig betydning i organisationens historie. Begge dele signalerer vores tilhørsforhold til det stærke internationale netværk Caritas Internationalis (CI).

Navnet Caritas betyder kærlighed eller barmhjertighed – en af de tre teologiske dyder. Logoet er flammekorset, som symboliserer næstekærligheden.

Caritas-sognerepræsentant i Sønderborg er …

Kristine G. Berg